Laadpalen

Laadpalen:

een laadpaal voor particulier gebruik, dan heb je geen vergunning nodig. Pas als je een openbare laadpaal wilt hebben, komt er papierwerk bij kijken. Maar wil je gewoon dat je met je eigen auto elke ochtend met een volle accu op pad kunt, dan is het enige regelwerk de installatie van de laadpaal thuis.
Het belangrijkste voordeel van een eigen laadpaal thuis is dat u met een eigen laadvoorziening niet meer afhankelijk bent van publieke laadpunten. Die zijn bovendien ook wel eens wat verder van uw huis verwijderd.
Verschillen de thuislaadpunten in prijs?
Dat valt mee. De keuze tussen thuislaadopties hangt onder meer af van de mogelijkheden die jouw huis biedt. In feite komen alle thuislaadopties namelijk op hetzelfde neer: je moet een stroomkabel van een stroompunt naar je auto krijgen. Hoe meer aanpassingen je moet doen aan huis, oprit of garage, hoe hoger de kosten zullen zijn.
Wat zijn de kosten van een laadpaal?
De meeste thuislaadpalen kosten, inclusief installatie, tussen de €500 en €2000. De prijs is afhankelijk van laadpaal die je kiest en de aanpassingen die nodig zijn om je elektriciteitsnetwerk passend te maken.
Houdt de laadpaal ook mijn gereden kilometers bij?
Nee. Via je laadpaal krijg je inzicht in de verbruikte kWh’s, maar niet in het aantal kilometers. Als je voor je bijtelling een sluitende rittenregistratie moet aanleveren, moet je deze dus nog altijd zelf bijhouden.

    scroll to top